Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 86g33kcal0.9g5.9g0.2g2.1g
Palsternakka 40g26kcal0.2g4.7g0.2g1.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)4.3g11kcal0.5g0.1g0.9g0.1g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g4g4.5kcal0g0.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 107g41kcal0.2g8.7g0.1g1.6g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g40g84kcal9.2g0g5.2g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g13g19kcal0.4g0.9g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g471kcal24.4g48.6g16.6g13.4g
Valittu annoskoko625g235kcal12.2g24.3g8.3g6.7g
Annoskoko puolitettuna313g118kcal6.1g12.2g4.2g3.4g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712