Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g110g96kcal8.3g0.9g6.7g0g
Sokeri78g316kcal0g77.8g0g0g
Ruisjauho, 1 dl46g147kcal5g29.3g1.1g6.4g
Perunajauho 1dl=70g16g54kcal0g13.1g0g0g
Leivinjauhe 4.6g8kcal0.2g1.7g0g0g
Liivate 14g48kcal11.8g0g0g0g
Puolukka 82g32kcal0.4g5.6g0.4g2.1g
Sokeri46g186kcal0g45.7g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)115g286kcal2.9g4.1g28.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki115g64kcal9.7g5.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2473kcal76.6g367.8g74g17g
Valittu annoskoko625g1237kcal38.3g183.9g37g8.5g
Annoskoko puolitettuna313g618kcal19.2g92g18.5g4.3g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623