Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 142g1006kcal1.1g0.6g113.3g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g113g442kcal0.2g109.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 62g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original85g319kcal0.1g78.2g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 184g632kcal18.8g128.9g2.2g6.4g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.1g0g0g
Kinuskikastike 28g120kcal0.3g16.1g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5272kcal57.2g681g256.2g12.8g
Valittu annoskoko625g2636kcal28.6g340.5g128.1g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g1318kcal14.3g170.3g64.1g3.2g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760