Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi291g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 19g61kcal5.5g1.3g3.8g5.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl105g357kcal14.7g67.1g3.3g5.8g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g189g682kcal24.6g132.6g4g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2225kcal94.2g402.4g22.4g39.6g
Valittu annoskoko625g1113kcal47.1g201.2g11.2g19.8g
Annoskoko puolitettuna313g556kcal23.6g100.6g5.6g9.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116