Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 42g127kcal7.5g20.3g0.4g4.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.5kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g131g79kcal2g17.1g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 197g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g82g123kcal0.8g4.9g10.7g0.6g
Oliiviöljy 33g290kcal0g0g32.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 48g165kcal4.9g33.6g0.6g1.7g
Ohrajauho 36g118kcal3g23.3g0.7g2.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 20g53kcal1.7g9.1g0.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1928kcal40.4g220.6g92.2g24.6g
Valittu annoskoko625g964kcal20.2g110.3g46.1g12.3g
Annoskoko puolitettuna313g482kcal10.1g55.2g23.1g6.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694