Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)78g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Peruna, punnittu kuorineen 78g50kcal1.2g10.2g0.1g0.7g
Porkkana 78g25kcal0.5g4.3g0.2g2g
Paistijauheliha nauta 5%310g400kcal64.5g0g15.5g0g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa78g233kcal17.8g0g17.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1463kcal170.2g37g67.6g8.4g
Valittu annoskoko625g731kcal85.1g18.5g33.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna313g366kcal42.6g9.3g16.9g2.1g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794