Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g128g77kcal1.9g16.7g0.1g1.2g
Bataatti, kuorittu 92g75kcal1.4g15.5g0g2.8g
Porkkanaraaste 200g148g40kcal0.9g7.8g0.3g3.7g
Lanttu 137g40kcal1.4g6.3g0.4g2.5g
Palsternakka 120g76kcal0.6g14.1g0.5g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g614kcal12.4g120.8g2.6g31.2g
Valittu annoskoko625g307kcal6.2g60.4g1.3g15.6g
Annoskoko puolitettuna313g154kcal3.1g30.2g0.7g7.8g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513