Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g143g453kcal32.3g3.6g34.4g0g
Nauris 189g52kcal1.9g7.9g0.6g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g115g32kcal0.7g6.8g0.2g2.9g
Punajuuri 143g55kcal1.4g9.9g0.3g3.6g
Oliiviöljy 23g203kcal0g0g22.9g0g
Hunaja 12g38kcal0.1g9.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1665kcal72.8g75g116.8g20.2g
Valittu annoskoko625g833kcal36.4g37.5g58.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna313g416kcal18.2g18.8g29.2g5.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877