Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 160g61kcal1.6g11g0.3g4g
Nauris 80g22kcal0.8g3.4g0.2g1.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rypsiöljy 15g132kcal0g0g14.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 266g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 53g148kcal1.1g1.6g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g762kcal9g38.2g60.8g12.8g
Valittu annoskoko625g381kcal4.5g19.1g30.4g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g190kcal2.3g9.6g15.2g3.2g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3.1g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683