Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 290g95kcal1.8g16.1g0.6g7.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 208g159kcal3.9g32.3g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)50g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 5.5g17kcal0.5g0.7g1.3g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Basilika, kuivattu 0.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g16kcal1.6g2.4g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 15g26kcal1.1g0.3g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g671kcal20.2g111.2g9.2g22.4g
Valittu annoskoko625g336kcal10.1g55.6g4.6g11.2g
Annoskoko puolitettuna313g168kcal5.1g27.8g2.3g5.6g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242