Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g59g81kcal3.1g15.1g0.7g1.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 99g127kcal20.5g0g4.9g0g
Oliiviöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g1g0g0.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka20g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.2kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 30g10kcal1.4g0.6g0.1g0.7g
Vesi297g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 20g63kcal4.8g9g0.4g1.8g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk28g11kcal0.5g2.1g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g770kcal67.4g59.2g27.4g12.8g
Valittu annoskoko625g385kcal33.7g29.6g13.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna313g193kcal16.9g14.8g6.9g3.2g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390