Suklaajäätelö

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 163g55kcal5g8g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.4g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Taloussuklaa, Fazer54g279kcal2.1g30.3g16.2g2.9g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl126g165kcal16.3g0.6g10.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g108g433kcal0g108.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl163g552kcal3.2g4.9g56.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3049kcal54.4g322.6g168.4g6.2g
Valittu annoskoko625g1524kcal27.2g161.3g84.2g3.1g
Annoskoko puolitettuna313g762kcal13.6g80.7g42.1g1.6g
Arvot/100g100g244kcal4.4g25.8g13.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98333