Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)203g283kcal22.6g0.8g21.2g0g
Sokeri 39g158kcal0g38.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.2g29.1g0.5g1.5g
Perunajauho 1dl=70g46g155kcal0g37.9g0g0g
Leivinjauhe 3.7g6.5kcal0.2g1.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore9g2.3kcal0g0.8g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g277g444kcal20g44.4g19.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4.6g13kcal0.1g2.6g0g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2408kcal94.2g311.6g82.2g6.6g
Valittu annoskoko625g1204kcal47.1g155.8g41.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna313g602kcal23.6g77.9g20.6g1.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179