Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Peruna, punnittu kuorineen 226g146kcal3.6g29.8g0.4g1.9g
Timjami 0.5g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Rypsiöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.3g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g75g83kcal1.7g3g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g587kcal14g70.2g26g7.6g
Valittu annoskoko625g293kcal7g35.1g13g3.8g
Annoskoko puolitettuna313g147kcal3.5g17.6g6.5g1.9g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181