Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 66g227kcal6.7g46.3g0.8g2.3g
Kananmuna kuoreton 28g40kcal3.5g0.1g2.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 51g85kcal3.8g2g6.6g1.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.5g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka92g87kcal15.6g0.5g2.3g0g
Sipuli 28g8.5kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Paprika punainen 76g22kcal0.7g3.4g0.3g1.4g
Ananas, omassa liemessään 72g38kcal0.4g8.1g0g1g
Kananmuna kuoreton 56g80kcal7g0.2g5.7g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 102g43kcal3.4g4.9g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%46g133kcal15.6g0g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1563kcal115.2g141.2g55.2g13.6g
Valittu annoskoko625g782kcal57.6g70.6g27.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna313g391kcal28.8g35.3g13.8g3.4g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965