Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.6g0g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1400g253kcal7.8g35g5.6g9.8g
Rypsiöljy 720g6367kcal0g0g720g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Ruokasooda 40g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl520g3328kcal72.8g17.7g327.6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Rusina 240g702kcal6.7g144.2g1.2g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12512g42739kcal663.4g4751.6g2283g175.8g
Valittu annoskoko6256g21370kcal331.7g2375.8g1141.5g87.9g
Annoskoko puolitettuna3128g10685kcal165.9g1187.9g570.8g44g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980