Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1002g3028kcal179.5g485.9g10g107.2g
Vesi, vesijohtovesi 4008g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)241g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Naudanliha keskiarvo 501g765kcal96.7g0g42.1g0g
Sianliha keskiarvo 501g1094kcal91.6g0g81.7g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12528g9905kcal741.8g994.8g268.6g222.6g
Valittu annoskoko6264g4952kcal370.9g497.4g134.3g111.3g
Annoskoko puolitettuna3132g2476kcal185.5g248.7g67.2g55.7g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019