Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g37g270kcal0.4g0.4g29.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g376kcal11.2g76.6g1.3g3.8g
Kauralese 23g81kcal4g10.2g1.7g3.9g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.9g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 75g48kcal2.4g3.6g2.6g0g
Parsakaali brokkoli 94g33kcal4.3g1.8g0.3g2.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen37g7.5kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Paprika keltainen 45g14kcal0.4g2.3g0.1g0.9g
Saksanpähkinä 23g153kcal3.3g0.7g14.6g3.6g
Kananmuna, omega, 1 kpl62g80kcal8.1g0.2g5.1g0g
Ruokakerma Valio 5%75g45kcal0.9g2.1g3.7g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl5.6g30kcal0.3g0.2g3.1g0.2g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta37g171kcal15g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1254g2627kcal101.4g201.8g149g30.4g
Valittu annoskoko627g1314kcal50.7g100.9g74.5g15.2g
Annoskoko puolitettuna314g657kcal25.4g50.5g37.3g7.6g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472