Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 156g60kcal1.6g10.8g0.3g3.9g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Juuriselleri 94g30kcal1.2g4.3g0.2g2.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka63g6.9kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Peruna, keskikokoinen 60g94g56kcal1.4g12.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g6.3g8.2kcal0.2g1.3g0.4g0.9g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g3.1g3kcal0g0.6g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1255g591kcal16g85.2g15.8g27.8g
Valittu annoskoko628g296kcal8g42.6g7.9g13.9g
Annoskoko puolitettuna314g148kcal4g21.3g4g7g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947