Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 824g2490kcal147.7g399.6g8.2g88.2g
Vesi4120g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 6.6g4.6kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 13g37kcal1.4g5.1g0.4g3.5g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)186g596kcal22.3g1.9g55.9g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g377g340kcal64.2g1.1g9.1g0g
Sipuli (kuorittu)272g73kcal3.5g13.1g0.5g4.6g
Sinappi, mieto, meira 125g48g80kcal1.9g10.5g3.3g0g
Porkkana 412g135kcal2.6g22.9g0.8g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12544g7511kcal487.4g909.8g156.6g214.2g
Valittu annoskoko6272g3755kcal243.7g454.9g78.3g107.1g
Annoskoko puolitettuna3136g1878kcal121.9g227.5g39.2g53.6g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138568