Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 584g833kcal73g1.8g59.9g0g
Sokeri 1806g7329kcal0g1803.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1726g5922kcal175.9g1208.2g20.7g60.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.5g0g0g
Voi 531g3853kcal6.3g2.1g431.8g0g
Rahka, valio531g345kcal53.1g22.3g1.6g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1062g283kcal35.1g32.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12544g37386kcal686.8g6205.4g1028g120.8g
Valittu annoskoko6272g18693kcal343.4g3102.7g514g60.4g
Annoskoko puolitettuna3136g9346kcal171.7g1551.4g257g30.2g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531