Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g2000g1800kcal120g300g2g0g
Paprika vihreä 544g116kcal5.1g13.6g1.6g10.3g
Sipuli (kuorittu)640g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Chili paprika punainen160g64kcal3.2g14.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2000g600kcal28g130g10g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g48g103kcal6.6g10.3g4g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g800g3136kcal208g1.6g256g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12544g12157kcal771g1027.2g550.8g45.8g
Valittu annoskoko6272g6078kcal385.5g513.6g275.4g22.9g
Annoskoko puolitettuna3136g3039kcal192.8g256.8g137.7g11.5g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908