Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1291g437kcal39.5g63.3g1.3g0g
Hiiva 112g83kcal14.7g1.2g0.4g7.7g
Sokeri 344g1398kcal0g344g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2333g8006kcal237.7g1633.2g28g81.7g
Margariini 80 % laktoositon 280g1957kcal1.8g0g220.5g0g
Kananmuna kuoreton 189g270kcal23.7g0.6g19.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 947g8330kcal5.8g3.8g937.6g0g
Sokeri 775g3145kcal0g774.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12544g47253kcal646.4g5640.4g2414.4g178.8g
Valittu annoskoko6272g23626kcal323.2g2820.2g1207.2g89.4g
Annoskoko puolitettuna3136g11813kcal161.6g1410.1g603.6g44.7g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853