Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 180g82kcal0.9g14.8g0.4g7.2g
Peruna, keskikokoinen 60g95g57kcal1.4g12.4g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)31g8.2kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.5g6.8kcal0.5g1.1g0g0.1g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Lihaliemikuutio Maggi5g14kcal0.5g0.4g1.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g5g12kcal0.2g1.3g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1256g494kcal11g67.8g16.6g17.4g
Valittu annoskoko628g247kcal5.5g33.9g8.3g8.7g
Annoskoko puolitettuna314g124kcal2.8g17g4.2g4.4g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374