Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi328g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g110g33kcal1.1g6.6g0.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 26g84kcal6.4g12g0.5g2.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 44g58kcal3.7g7.7g0.9g2.2g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1257g668kcal56.6g57g20.8g10.6g
Valittu annoskoko629g334kcal28.3g28.5g10.4g5.3g
Annoskoko puolitettuna314g167kcal14.2g14.3g5.2g2.7g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413