Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Juuriselleri 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Ruokaöljy keskiarvo 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g117g41kcal1.9g8.1g0.1g0g
Soijakastike 18g11kcal0.9g1.7g0g0g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Valion ruokakerma 15%60g96kcal1.9g1.9g9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g102g107kcal7.1g14.3g1g8.2g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Persilja 2.4g0.7kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1257g768kcal26.8g72.4g37.6g22.2g
Valittu annoskoko629g384kcal13.4g36.2g18.8g11.1g
Annoskoko puolitettuna314g192kcal6.7g18.1g9.4g5.6g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325037