Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g82kcal8.2g12.2g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g63g50kcal0.9g4.2g3.1g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 225g171kcal4.2g34.8g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1257g623kcal27.4g105.2g7.2g5.4g
Valittu annoskoko629g312kcal13.7g52.6g3.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna314g156kcal6.9g26.3g1.8g1.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324