Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai851g2977kcal102.1g604g17.9g25.5g
Oivariini, 60 (100g)626g3440kcal6.3g6.3g375.3g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%851g2467kcal289.2g0g144.6g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g1001g701kcal110.1g25g15g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g651g1028kcal217.9g0.3g11.7g4.6g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Kanamuna, paistettu (pirkka)550g1211kcal72.1g2.8g102.4g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g1001g1201kcal33g48g100.1g0g
Persilja 250g68kcal3.5g2.8g0.5g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12560g26322kcal1675g1402.4g1536g108.8g
Valittu annoskoko6280g13161kcal837.5g701.2g768g54.4g
Annoskoko puolitettuna3140g6581kcal418.8g350.6g384g27.2g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891