Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 720g250kcal33g13.9g2.2g17.9g
Kukkakaali 864g208kcal15.6g19g2.6g19.9g
Peruna, keskikokoinen 60g1776g1066kcal26.6g230.9g1.8g16g
Feta, Arla Apetina 3%960g1056kcal172.8g19.2g28.8g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1200g720kcal12g54g48g0g
Kananmuna kuoreton 576g822kcal72g1.7g59g0g
Rypsiöljy 192g1698kcal0g0g192g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12576g11638kcal664g677.4g668.8g107.6g
Valittu annoskoko6288g5819kcal332g338.7g334.4g53.8g
Annoskoko puolitettuna3144g2910kcal166g169.4g167.2g26.9g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275