3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 40g10kcal0.7g0.9g0.1g0.9g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 13g10kcal0.2g2g0g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g10g12kcal0.3g0.4g1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g63kcal2.4g6.6g2.2g2g
Valittu annoskoko63g31kcal1.2g3.3g1.1g1g
Annoskoko puolitettuna31g16kcal0.6g1.7g0.6g0.5g
Arvot/100g100g50kcal1.9g5.3g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508