Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g14g8.6kcal0.2g1.9g0g0.1g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste5g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.1g1.3kcal0g0g0.1g0g
Sipuli, kokonainen 50g1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g15g5.2kcal0.1g1g0.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 1.9g5.2kcal0g0.1g0.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 5.7g13kcal1g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g70kcal2.6g6.8g3.4g0.4g
Valittu annoskoko63g35kcal1.3g3.4g1.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna32g18kcal0.7g1.7g0.9g0.1g
Arvot/100g100g56kcal2.1g5.4g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188