Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi29g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.9g6.2kcal0.6g0.1g0.4g0.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl11g36kcal1.5g6.8g0.3g0.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g19g69kcal2.5g13.4g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g224kcal9.6g40.6g2.2g4g
Valittu annoskoko63g112kcal4.8g20.3g1.1g2g
Annoskoko puolitettuna32g56kcal2.4g10.2g0.6g1g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.7g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116