Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 25g10kcal0.2g1.7g0g0.6g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.4g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g6.3g19kcal1.3g0.1g1.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g7g4.1kcal0.3g0.3g0.2g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g1.8g6kcal0.4g0g0.5g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g2.1g4.2kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana127g93kcal4.8g5g5.4g1.4g
Valittu annoskoko64g47kcal2.4g2.5g2.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna32g23kcal1.2g1.3g1.4g0.4g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.9g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589