Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 26g6.2kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 26g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl5.2g19kcal0.1g0.2g2g0g
Valkopippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa5.2g16kcal1.2g0g1.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana127g93kcal3.6g1.8g7.8g1.2g
Valittu annoskoko64g47kcal1.8g0.9g3.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna32g23kcal0.9g0.5g2g0.3g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.4g6.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130