Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer13g64kcal0.5g7g3.8g0.7g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g10g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana127g529kcal7g55.4g30.8g2.4g
Valittu annoskoko64g264kcal3.5g27.7g15.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna32g132kcal1.8g13.9g7.7g0.6g
Arvot/100g100g416kcal5.5g43.6g24.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834