Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g4.5g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)2.8g11kcal0g0.2g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.8g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g26g8.9kcal0.1g1.9g0.1g0.5g
Sokeri 1.4g5.5kcal0g1.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g9g6.6kcal1.1g0.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.8g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g207kcal5.2g31.8g5.8g1.6g
Valittu annoskoko64g104kcal2.6g15.9g2.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna32g52kcal1.3g8g1.5g0.4g
Arvot/100g100g162kcal4.1g24.8g4.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500