Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 21g5kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Purjosipuli 4.4g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.3g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g5.2g8.9kcal0.4g0.3g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g37kcal2g2g2.2g1.4g
Valittu annoskoko64g19kcal1g1g1.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna32g9kcal0.5g0.5g0.6g0.4g
Arvot/100g100g29kcal1.6g1.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939