Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 83g592kcal0.6g0.3g66.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 145g496kcal14.7g101.2g1.7g5.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 28g18kcal0.9g1.3g1g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 278g107kcal0.4g22.7g0.3g4.2g
Voi 14g101kcal0.2g0.1g11.3g0g
Manteli 28g171kcal6.7g1.8g15g2g
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 6.7g15kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g3205kcal47.2g303.4g192g22.6g
Valittu annoskoko630g1603kcal23.6g151.7g96g11.3g
Annoskoko puolitettuna315g801kcal11.8g75.9g48g5.7g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935