Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 150g70kcal2.7g10.7g1.4g1.9g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6g18kcal0g4.4g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 4g36kcal0g0g4g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g60g186kcal7.2g43.2g1.6g7.2g
Pellavansiemenet, Pellavainen30g138kcal5.9g0.3g12.6g9.2g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g90g324kcal11.7g62g2.7g9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g210g734kcal28.3g137.6g6.1g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g3012kcal111.6g516.4g56.8g77.6g
Valittu annoskoko630g1506kcal55.8g258.2g28.4g38.8g
Annoskoko puolitettuna315g753kcal27.9g129.1g14.2g19.4g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544