Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.2g0g
Hiiva, 50g15g9kcal2g0.2g0.1g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.9g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Kananmuna 50g(kpl)15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 329g1130kcal33.5g230.5g4g11.5g
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.5g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g30g96kcal5.1g13.8g2.2g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g3655kcal95.6g591.2g93g35g
Valittu annoskoko630g1827kcal47.8g295.6g46.5g17.5g
Annoskoko puolitettuna315g914kcal23.9g147.8g23.3g8.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726