Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha113g187kcal21.4g0g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)113g28kcal1.1g6.2g0g1.6g
Basilika, kuivattu 0.8g2.1kcal0.1g0.2g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 1.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Porkkana 48g16kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 8.4g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 225g60kcal7.4g7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%42g97kcal12.2g1.1g5.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Lasagnelevy Rainbow46g167kcal6.4g32.4g1.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g1328kcal100.8g114.4g51.4g11g
Valittu annoskoko630g664kcal50.4g57.2g25.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna315g332kcal25.2g28.6g12.9g2.8g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111