Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g174g98kcal14.8g8.7g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 38g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Sokeri 56g226kcal0g55.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 35g106kcal3g19.3g0.7g4.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)24g90kcal3.4g13.4g2g2.7g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g215kcal6.4g43.9g0.8g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Mustikka metsä- 174g77kcal0.9g11.2g1g5.7g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g49g18kcal4.4g0g0g0g
Sokeri 11g42kcal0g10.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g1927kcal75.6g327.6g24.4g30.8g
Valittu annoskoko630g963kcal37.8g163.8g12.2g15.4g
Annoskoko puolitettuna315g482kcal18.9g81.9g6.1g7.7g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518