Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g102g489kcal5.4g65.2g23.4g1g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g29g134kcal0.1g0.1g14.8g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g146g815kcal11.6g53.8g61.1g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g116g297kcal6.9g3.7g27.8g0g
Sokeri 37g151kcal0g37.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu70g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Liivate 2.3g8.1kcal2g0g0g0g
Vesi8.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl116g396kcal2.3g3.5g40.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g4776kcal72g333g348.2g2g
Valittu annoskoko630g2388kcal36g166.5g174.1g1g
Annoskoko puolitettuna315g1194kcal18g83.3g87.1g0.5g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664