Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa131g22kcal0.5g3.3g0.8g0.9g
Miniluumutomaatti, annos 250g94g19kcal0.6g3.1g0.3g0g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Maa-artisokka 150g68kcal0.7g12.3g0.3g6g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)75g45kcal0.7g3.4g3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa30g90kcal6.9g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g565kcal22.4g56.8g23g20.8g
Valittu annoskoko630g283kcal11.2g28.4g11.5g10.4g
Annoskoko puolitettuna315g141kcal5.6g14.2g5.8g5.2g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090