Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 177g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 71g495kcal0.5g0g55.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 115g394kcal11.7g80.4g1.4g4g
Kananmuna kuoreton 117g166kcal14.6g0.3g12g0g
Sokeri 57g230kcal0g56.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.4g5.1kcal0g1.1g0g0g
Rypsiöljy 25g219kcal0g0g24.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 67g591kcal0.4g0.3g66.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g4199kcal54.4g277.2g320.6g8g
Valittu annoskoko630g2099kcal27.2g138.6g160.3g4g
Annoskoko puolitettuna315g1050kcal13.6g69.3g80.2g2g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632