Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 210g298kcal36.8g0g16.8g0g
Paprika punainen 26g7.7kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g175g648kcal7.9g54.3g43.8g6.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 88g56kcal2.8g4.2g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kananmuna 50g(kpl)66g83kcal7.2g0.2g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g2219kcal111.6g126.2g139.6g16.2g
Valittu annoskoko630g1110kcal55.8g63.1g69.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna315g555kcal27.9g31.6g34.9g4.1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609