Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)500g1600kcal50g315g11.5g70g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi800g2800kcal48g608g13.6g18.4g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 3400g1151kcal104g166.6g3.4g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g14057kcal471.4g2634.6g146g199.6g
Valittu annoskoko6300g7029kcal235.7g1317.3g73g99.8g
Annoskoko puolitettuna3150g3514kcal117.9g658.7g36.5g49.9g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089