Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Timjami 3.4g10kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Kananmuna kuoreton 620g884kcal77.5g1.9g63.5g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl676g575kcal9.5g29.7g47.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 676g1874kcal13.5g20.3g189.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio789g2287kcal268.2g0g134.1g0g
Grahamjauho 248g813kcal26.2g150.5g5.5g24.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl676g2299kcal94.7g432.7g21g37.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 451g3202kcal3.4g1.8g360.6g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1352g1217kcal216.3g18.9g35.2g0g
Sipuli (kuorittu)563g152kcal7.3g27g1.1g9.6g
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g26651kcal1435g1370.8g1716g147.6g
Valittu annoskoko6300g13325kcal717.5g685.4g858g73.8g
Annoskoko puolitettuna3150g6663kcal358.8g342.7g429g36.9g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490