Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g800g10kcal2.4g0g0g0g
Suklaa tumma 1600g8264kcal62.4g852.2g496g84.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g320g205kcal11.2g0.6g80g0g
Sokeri 384g1559kcal0g383.6g0g0g
Kuohukerma (Ingman)3200g10880kcal70.4g99.2g1120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12608g41836kcal292.8g2671.2g3392g169.6g
Valittu annoskoko6304g20918kcal146.4g1335.6g1696g84.8g
Annoskoko puolitettuna3152g10459kcal73.2g667.8g848g42.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916