Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 146g111kcal2.7g22.6g0.3g1.5g
Porkkana 15g4.8kcal0.1g0.8g0g0.4g
Lanttu 15g4.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.2g9kcal0.3g0.6g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1264g558kcal40g50.8g19.4g4.8g
Valittu annoskoko632g279kcal20g25.4g9.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna316g140kcal10g12.7g4.9g1.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462